سبک طراحی داخلی و تاثیر آن بر درب اتاق خواب :
در گذشته خانه های ایرانی به سبک معماری سنتی ایرانی طراحی می شد. شیشه های رنگی، طاق های قوسی شکل، فرش های دستبافت، گچ بری های زیبا معروف ایرانی از شاخصه های اصلی این نوع سبک بود.
اواخر دوره ی قاجار و پهلوی سبک های کلاسیک اروپایی ، فرانسوی و پهلوی، ابتدا در طراحی کاخ ها و خانه های درباری و سپس در زندگی مردم طبقه ی متوسط و فرو دست جامعه وارد شد و تا سال ها تلفیق نادرست المان های سنتی با دیگر سبک های وارداتی در معماری کشورمان به چشم می خورد ، در دهه های اخیر که معماری و طراحی داخلی به صورت جدی تری به شکل یک علم مطرح شد و مورد توجه همگان قرار گرفت سازندگان و طراحان بیشتری به انجام پروژه با سبک های مختلف روی آوردند.
قدم اول در انتخاب درب اتاق، انتخاب سبک طراحی داخلی منزل بر اساس نمای بیرونی و داخلی ( اعم از کف پوش ،گچ بری ، دیوارپوش ، طراحی لابی ،نما، کف ساختمان، راهرو ها و طراحی کلی واحد ها ) و سلیقه ی شخصی صاحبان منزل است.
انواع سبک های طراحی داخلی عبارتند از:
اواع سبک طراحی شامل کلاسیک، مدرن، مدرن امروزی، روستیک، صنعتی، ترانزیشنال، مینیمالیسم، اسکاندیناوی، مدرن میان قرن، بوهمین ،فرانسوی ، همپتون و سنتی ایرانی می باشد و از آنجایی که قبلا درباره انواع سبک ها توضیح داده شده است لذا در مقاله راهنمای خرید درب اتاق از تکرار آن پرهیز می نماییم.
بودجه ی در نظر گرفته شده برای خرید درب اتاق خواب :
بودجه ی در نظر گرفته شده نیز دومین پارامتر مهم در خرید درب اتاق می باشد. شاید مهمترین عاملی که باعث شده مقاله راهنمای خرید درب اتاق را مطالعه فرمایید آگاهی از عوامل تعیین کننده در قیمت درب می باشد ،بنابراین در پایین قیمت انواع درب با توجه به کیفیت آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
قیمت درب ها بی کیفیت: در حال حاضر ارزان ترین نوع درب اچ دی اف و اچ پی ال هستند در حالی که درب های پی وی سی و دبلیو پی سی در رده ی دوم قیمت درب ها قراردارند در قسمت سوم (طول عمر و کیفیت انواع درب ها ) دلیل ارزانی این درب ها توضیح داده خواهد شد.
قیمت درب های با کیفیت: درب های چوبی به واسطه ی متریال قیمت بالاتری نسبت به سایر درب ها دارند. البته قیمت درب های چوبی به عوامل مختلفی از جمله جنس چوب بکار رفته در درب اتاق خواب (مهم ترین عامل در زیبایی و کیفیت درب جنس چوب آن می باشد)، رنگ درب و یراق آلات آن بستگی دارد.
نکته: همانطور که می دانید ام دی اف در ساختار بسیاری از درب ها استفاده می شود بنابراین نوع ام دی اف عامل تعیین کننده در قیمت درب اتاق می باشد، برای مثال اگر در ساختار درب از ام دی اف وا نا چای تایلند (که به جهت متریال و تکنولوژی تولید جز بهترین ام دی اف ها می باشد) استفاده گردد قطعا آن درب، نسبت به درب اتاقی که از ام دی اف بی کیفیت تری که دارای اعوجاج سطح می باشد گران تر خواهد بود. جهت آشنایی با شرکت وا نا چای تایلند که یکی از بهترین تولید کننده های ام دی اف می باشد می توانید به سایت www.vanachai.com مراجعه فرمایید.
طول عمر و کیفیت انواع درب اتاق خواب:
درب های پی وی سی – اچ دی اف و اچ پی ال : عمر محصولات HPL ،HDF , PVC معمولا کم است و برای کوتاه مدت مناسب می باشد، همچنین این درب ها روی چهارچوب آهنی نصب می گردد. یه نکته بسیار مهم درباره این درب این است که هنگامی که روی چهارچوب های قدیمی نصب می شوند، با کمی انحراف و خطا نسبت به چهارچوب می ایستند.
درب PCV
درب HDF
درب هایگلاس: محصولات هایگلس معمولا برای فضاهای مدرن مناسب اند و ایراد آن خش پذیری و مقاومت پایین آن در برابر ضربه است.
درب WPC :WPC در صورت ساخت صحیح ترکیبات پلیمری با روکش چسبانده شده روی آن عمر بالایی از محصول را ارایه می دهند ولی در ایران تنوع این محصول پایین بوده و همچنین شرکت های سازنده فرمول ساخت درب را برای پایین آوردن قیمت تمام شده دستکاری می کنند، که نتیجه ی آن عدم الصاق مناسب روکش و بدنه درب و یا پایین آمدن عمر سلولی آن می گردد.
درب تمام چوب : که از ساخته شدن ، بائو و پاسار های چوبی، قاب های تونیک و الوار منظم تشکیل شده اند از لحاظ زیبایی بدون رقیب اند؛ ایراد درب های چوبی این است که به توجه و نگهداری مداوم نیاز دارند و بعد از چند سال باید مجدد رنگ شوند.
درب روکش چوب : که از پرس روکش های طبیعی و آلپی چوب روی صفحه های فیبری مانند پلای وود و ام دی اف حاصل می شود اصولا بخاطر این نوع صفحات دارای وزن سنگینی می باشد و این وزن بالا از معایب این درب به حساب می آید اما ظاهر بسیار زیبایی دارند.
بهترین چوب ها برای ساخت درب اتاق
وقتی درحال طراحی درب اتاق سفارشی خود هستید مهم است که تمام انتخاب های خود را بشناسید که شامل این است که چه نوع چوبی مناسب کار شما است و با نیازهای شما همخوانی دارد. این تصمیم تنها منحصر به ظاهر و کیفیت نمی شود بلکه کاربردی بودن و دوام آن چوب نیز مهم است.
در فروش محصولات چوبی ما به آگاه سازی مشتری هایمان در پروسه ی ساخت اعتقاد داریم چرا که آنها می توانند بهترین تصمیم ها را برای درب های سفارشی خود بگیرند. این تصمیم ها شامل جست و جو برای انتخاب چوبی که بهترین گزینه برای درب می باشد از این رو شرکت روماک انواع بسیاری از چوب ها را با نکات مثبت و منفی آنها به شما پیشنهاد می دهیم. به همین منظور در اینجا انواع چوب ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
تفاوت چوب نرم و چوب سخت
قبل از اینکه تصمیم بگیرید چه نوع چوبی بهترین انتخاب برای پروژه ی شماست مهم است که تفاوت میان چوب سخت و نرم را بشناسید. بسیاری می پندارند که چوب سخت با دوام تر از چوب نرم است اما موضوع همیشه این نیست. این اصطلاحات به اصالت و ساختار درختی که چوب از آن تهیه شده است بر می گردد.
چوب سخت از درختانی تهیه می شود که دانه های آن پوسته ی خارجی دارند و یا گل می دهند مانند درختان سیب یا بلوط. سایر درختان شامل توس، ماهون، افرا، بلوط و گردو می باشد. چوب سخت همچنین منافذی دارد که باعث ایجاد رگه هایی در چوب می شود و آن را متراکم تر و مقاوم در مقابل آتش می کند. بیشتر چوب های سخت قرمز تیره، قهوه ای جذاب و یا سفید رنگ هستند و برای ساخت پروژه های دیرپاتر مثل کفپوش یا ایوان استفاده می شوند.
چوب نرم از درختانی تهیه می شوند که دانه های آن پوسته ی خارجی ندارند و با باد جابجا می شوند و برگ های سوزنی خود را سرتاسر سال حفظ می کنند.سرو، کاج و صنوبر از این نوع درختان می باشند. چوب های نرم، زرد یا قرمز رنگ می باشند. چوب های نرم معمولا ارزان تر هستند و به عنوان الوار، درخت کریسمس و برای تولید کاغذ مناسب می باشد.
بطور معمول چوب های سخت برای ساخت درب مناسب تر می باشد و کاربرد بیشتری در این حوزه دارد.